MTC TOERVRIENDEN

Ontstaan

Verhaal van Mon, allereerste voorzitter van onze club.
Het ontstaan van onze club en hoe het verder ging.

23 Raymond Mon Roelandts Wilrijk 15 februari 1956 – Borgerhout 17 oktober 2016

Hiervoor moeten we even terug in de tijd naar het prille begin. Anno 1978: De eerste stapjes, Rudi en ik waren al enkele jaren bevriend met elkaar, allebei met een Gold-Wing 1000 en wij reden toen enkel toeristische rondjes door het land, gewoon gezellig toeren, pintje drinken e.d. Anno 1980 had ik een valpartij en na herstel kocht ik in 1981 mijn GL 1100 en ging terug toeren met mijn vriend. Na enkele maanden vroeg Rudi mij of we geen club zouden oprichten want er waren al enkele vrienden bijgekomen. Zogezegd, zo gedaan. Het werd MC The Metal Schorpions met als clublokaal café Den Amber dat Fonne zijn ouders openhielden. Ik werd de eerste voorzitter, Rudi werd Ondervoorzitter en Fonne werd penningmeester en zo waren wij vertrokken. Na enkele maanden trad ik in het huwelijksbootje en tegen het einde van het jaar liet ik de club over aan Rudi en Fonne.

De club werd groter en na verloop van maanden kwam Rudi mij vragen om een nijpend probleem te helpen oplossen; één van de leden vond dat de trofeeën beter bij hem thuis op de kast stonden dan in het clublokaal. Er werd een vergadering belegd in café Centrum op de markt in Schoten. De bekers en trofeeën werden verdeeld en de club werd overgegeven aan dit ijdele lid. De clubnaam was al zo ver bezoedeld dat hij ze mocht hebben, ze was gedoemd tot verdwijnen na 2 maanden. Diezelfde avond werd met de bij ons gebleven leden een nieuwe club opgericht.
Anno 1982: De club kreeg na enig overleg met de leden de Nederlands klinkende naam MC Toervrienden. Rudi werd aangesteld als voorzitter en Fonne werd ondervoorzitter, ikzelf had op dat moment geen motor en had thuis andere dingen (eerste spruit op komst) dus ik haakte af op de achtergrond en liet de club rustig verder doen. Na enkele jaren gaf ook Rudi wegens huwelijk met Hilde de zetel over aan Fonne die vanaf dan de club groot zou maken zoals ze nu is met meer dan ± 170 leden.In 2008 gaf Fonne de club over aan Swa (huidige voorzitter) en Rudi werd in 2013 ondervoorzitter.
In 2013 werd de naam van onze club aangepast van MC Toervrienden naar MTC Toervrienden.

Even ter verduidelijking: Ikzelf was meer een toeristische rijder, Rudi reed graag toer maar ook treffens en Fonne was een echte treffen rijder. Anno 2006 kocht ik de GL 1500 van Rudi over en Rudi kocht een nieuwere versie. Samen gingen we weer terug toeren rijden enz.
In de verschillende treffens schreven we ons dan in als De oude zakken om in 2008 ons terug als lid van de Toervrienden in te schrijven tot ik in 2011 ten prooi viel aan slokdarmkanker en een zware operatie moest ondergaan waar ik nog steeds last van ondervind wegens gewichtsverlies. Om deze reden moest ik weer de club een tijd verlaten. Heden bouwde ik mijn GL 1500 om tot een vierwieler dus met 2 stabilisatie wielen langszij om het gewicht van de Wing niet te hoeven rechthouden en rijd ik soms mee naar een treffen zonder de toer te doen, dat is nog steeds te zwaar, een kwestie van lichaam energie dus. Vanaf 2015 zal ik terug volwaardig lid zijn van onze trouwe club, MTC Toervrienden.

“Groeten, Mon – Goldwing”

° 15 februari 1956 – 17 oktober 2015