Site Overlay

Wandeling Schoonselhof

Beste Toervrienden,

In de lente op 23 april, wanneer het park op zijn mooiste is, plannen wij nog eens een activiteit. Onder leiding van een gids gaan wij de begraafplaats Het Schoonselhof in Antwerpen bezoeken.

Het Schoonselhof is een parkbegraafplaats. Het wordt vaak het ‘Antwerpse Père-Lachaise’ genoemd vanwege de historische grafmonumenten en graven van beroemde personen van Paul Van Ostaijen tot Ferre Grignard. U bezoekt er de militaire ereperken met onder andere de Commonwealth War Graves of wandelt in de Franse en Engelse tuinen aan het kasteel. Het Schoonselhof is een oase van rust. Met zijn kasteel, bospartijen en uitgestrekte perken is het een prototype van een hedendaags begraafpark waar erfgoed en groen perfect samengaan. Tussen de bezoekers vindt u dan ook minstens evenveel wandelaars die van het park en de grote verscheidenheid aan funerair erfgoed genieten als mensen die een overledene komen gedenken.

We hebben gekozen voor de algemene rondleiding dus we krijgen van alles wat te zien. Het park is 84 ha groot, de wandeling duurt tussen de twee en drie uur, dus gemakkelijk schoeisel is aan te raden. Achteraf is er gelegenheid om een drankje te nuttigen en een plasje te plegen recht tegenover het park.

Diegene die graag mee willen, gelieve in te schrijven voor 25 maart via onderstaand formulier.

Groetjes van de feestcommissie